tisdag 2 februari 2016

Ny leksak...

Jag har köpt en halvt onödig elektrisk pryl, som jag egentligen inte alls behöver. Men jag har vänner som har pratat om att den är bra att ha, och den var på väldigt bra erbjudande. Jag talar såklart om en juicemaskin.

Det hela började egentligen redan i höstas. Jag har en kollega som lite då och då juicefastar i några dagar. Inte för att gå ner i vikt, utan mer för att bryta dåliga vanor, eller liksom rensa ur/starta om. Jag var lite nyfiken sådär, men tänkte nog inte att det var något för mig. En annan kollega hoppade på tåget, men gav upp efter halva tiden (planen var 72h). Han sa först att det där tänkte han aldrig göra om, men sedan ändrade han sig till att om de lyckades övertala mig att vara med, så skulle han göra ett nytt försök.

Så jag har funderat på det där, och läst på om lite olika recept och saker. En del låter faktiskt ganska gott. Jag frågade till och med en god vän om jag kan få låna hans maskin när vi kör (då trodde jag att det skulle bli av i början av året). Men nu har det dragit ut lite på tiden, för kollegan som är sammanhållande behöver passa in det i sitt träningschema och sitt familjeschema. När det så dök upp ett väldigt prisvärt erbjudande på en modell som enligt internet är rätt bra för sin prisklass, i samma veva som jag fick lön så...

Oh well. Jag har inte hunnit testa så mycket, men tre olika versioner av juice har det blivit i alla fall.

Citrusjos
Första försöket gjorde jag på fri hand, utan att använda något recept. Det var kanske inte helt smart. Jag slängde i ett äpple, två apelsiner, en citron och en lime. Det var... surt. Mycket surt. Så surt att jag valde att späda ut juicen med aloe veradryck som jag hade hemma. Men då tog dess vindruvesmak över lite för mycket, så det blev inte helt bra i alla fall.


Reduce Belly Fat
Nästa försök var efter ett recept som påstår att den här juicen minsann får bukfettet att bara rinna bort, bara man dricker juicen innan man går och lägger sig på kvällen. Jag är minst sagt skeptisk till det påståendet, men ville testa hur den smakar. Det är en gurka, en bit ingefära, en halv citron och ett halvt knippe persilja i. Det smakade faktiskt rätt så gott, trots sin lite läskiga färg. 


Counter inflammation
Den här tänkte jag skulle passa bra idag när jag är trött och stel i kroppen. Det är två morötter, en liten sötpotatis, en bit ananas och en bit ingefära. Den blev otroligt läckert orange, och var den sötaste juicen jag har testat hittills. Vilket ju inte är så konstigt, alla ingredienserna är söta.

Det lite fåniga med de här recepten är ju att det blir så godtyckligt "an inch of ginger" kan variera ganska mycket beroende på hur tunn eller grov ingefärsbiten man har är. Samma sak med "half a bunch of parsely", det beror ju på hur stora knippen de säljer persiljan i, liksom. Men det verkar inte vara så himla noga.

Än så länge så tycker jag att det är en rolig leksak, och jag vill testa fler varianter på recept. Vi får väl se om det blir någon fasta på jobbet eller inte, men fram till dess kan jag roa mig i alla fall. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar