tisdag 23 juli 2013

Utmaning och misslyckande

Jag blev utmanad av en vän på Facebook. Han tyckte att det var för länge sen jag gjorde något roligt med mina naglar, och tyckte att följande vore en enkel utmaning:

Photuris Lucicrescens
Det är en art av eldfluga, och jag höll med om att det ju såg hyfsat simpelt ut. Trodde jag ja. Raka linjer är inte min grej. Och jag är fullkomligt värdelös på att försiktigt använda pensel för att få avsmalnande linjer. Efter tre försök gav jag upp. Då hade jag åstadkommit följande:

Fail.
Jag är inte det minsta nöjd. Men skit samma. Jag försökte i alla fall. Jag har inte ett uns av min mormors artistiska ådra, det är uppenbart. :-) Jag provade bara på tumnageln, och gjorde ett försök till brun ombre på resten.

GOSH - Golden Brown
Ah, ett riktigt snyggt guldbrunt lack. Det här är två lager av Golden Brown. Jag tror att om man har längre naglar än jag har just nu så vill man använda tre lager för att få full täckning. Men det är det värt. Ett väldigt varmt och fint guldskimmer.

Depend - 188
Depend 188 är ett ljust chokladbrunt crèmelack. Rätt så trevligt, men också lite intetsägande. Två lager täckte alldeles utmärkt, jag hade nog kunnat komma undan med ett lager faktiskt.

Depend - 290
Depend 290 är mycket mer intressant. Det är två lager även här, men det är ett lack som är snäppet mörkare, men fullt med varmt skimmer som gör det mer bronsigt/guldigt.

Diamond Cosmetics - Coffee, Tea, or Me?
Namnet på det här lacket förvirrar mig. Brunt Crèmelack är inte något jag skulle ha på mig om jag försökte förföra någon. Men det kanske bara är jag. Två lager räckte bra av Coffe, Tea, or Me? och även om jag inte direkt blev knockad av det här lacket så får jag erkänna att det är rätt vilsamt och trevligt.

Depend - 208
Ännu ett Depend-lack. Det här är nr 208, som är snäppet mörkare än de andra två, och som har ett kallt skimmer istället för varmt. Det ser nästan lite lila ut i vissa ljus. Två lager även här.

Brun Ombre nr 1.
Här är då alla tillsammans. Från tummen är det: Depend 208 -  Coffee, Tea, or Me? - Depend 290 - Depend 188 - GOSH Golden Brown.

Någonstans här insåg jag att jag hade begått ett misstag. Jag skulle ju ha haft en ljus grund på tummen, inte en mörk. Så jag gjorde om tummen med den kontrastfärg jag tänkte använda.

BB Couture - Dirty Blond
Två lager här också, vilket förvånade mig lite. Det såg nämligen helt förskräckligt ut på första lagret, så jag trodde aldrig att det skulle jämna ut sig så bra som det gjorde på andra. Dirty Blond heter det, och det kan väl passa. Det är en rätt så tråkig mellanbeige färg.

Brun Ombre nr 2
Samma ordning som förut, det enda som har ändrats är tummen.

Det här är inte en manikyr som känns helt naturlig, får jag erkänna. Så här många nyanser av brunt vet jag inte riktigt när jag hade på mig senast. Men det var värt ett försök. Det var snyggare innan jag gav mig på att försöka göra nail art av det hela. Det blir nog till att lacka om imorgon igen tror jag. Fördelen är ju att jag har testat av 6 olika lack idag. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar