söndag 16 september 2012

Mer blått

La Femme - Azure
Mitt lokala Ica Maxi säljer just nu La Femme-lack. Jag har köpt två, varav det här är det ena, Azure. Det täckte bra på två lager och jag gillade färgen. Det fina skimret drar lite åt det svala hållet.

Kubiss - 64
Kan ni stava till skirt? 4 lager krävdes för att nr 64 från Kubiss skulle täcka. Ett lack som passar  bättre till att lägga över något annat alltså. Men det är en fin färg, liksom sådär havsgrön som bilderna i resekataloger är.

Azure, 64
Jag gillade det här kombinationen, men fick ganska snabbt mycket synligt vita tippar. Eftersom jag inte hade tid att byta lack helt bestämde jag mig för att dölja det med lite krackelerande lack...

Isadora - Mad Blue
Tyvärr var det toksvårt att fånga det på bild, men Mad Blue blev rätt snyggt över. Det blev kanske mer glitter än tydliga sprickor, men jaja. Det dolde det bortnötta i alla fall, och det var ju det som var meningen.

LCN - Black leather croco top
Det här gick däremot inte alls bra. Black Leather ska krackelera så att det ser ut som krokodilskin, men det sprack nästan inte alls. Jag fick höra från min syster att man inte ska ha det på torrt lack, utan det undre lagret ska fortfarande vara fuktigt för att det ska bli bra. Jag får testa det nästa gång.

Mad Blue över Azure, Black Leather över 64
Inte särskilt lyckat alltså. Men det behövde bara sitta en dag, sen hade jag tid att ta bort allt och börja om med en ny manikyr.

1 kommentar:

  1. Tydligen ska lacket torka i fyra minuter innan man målar sitt Croco Top-lack. :)

    Instructions:

    - Apply a base coat.
    - Apply one or two coats of your regular nail color .
    - Wait 4 minutes. No less no more! Nail polish needs to be slightly tacky for it to work. It won’t work if it’s too wet or dry.
    - Apply the Croco Top in quick, even strokes over your nail color. If you do thinner coats you will get a smaller reptilian effect, if you do thicker it will be larger.
    - The effect will take a minute or two to start working then will be complete in 5 minutes.
    - Apply a top coat.

    http://www.youtube.com/watch?v=c798qSePOGM&feature=player_embedded

    SvaraRadera